The Laundry BigBand

Gezocht: Ervaren Solo-Trompettist

The Laundry BigBand is een big band in de klassieke bezetting: 5 trompetten, 4 trombones, 5 saxen, een ritmesectie, bestaande uit bas, slagwerk, percussie, piano en gitaar. Voor de vocale stukken is er een zangeres. Deze BigBand verenigt de beste jazzminded amateur muzikanten uit Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de “backbone” van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry Bigband geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten door al deze kwaliteiten zeer gevarieerd. 

 

Het Repertoire

 

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangmenten van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Titels varieren van “It Don’t Mean A Thing”, “Our Love Is Here To Stay” en “A Flo- Floem-Flie” tot “Magic Flea” en Cruisin’ For A Bluesin’. Laat de muziek dan ook voor zich spreken en luistert u naar de geluidsfragmenten onder de tab 'Repertoire'. 

De activiteiten van de  band

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten. In de loop der jaren hebben wij al vele concerten gegeven waarbij er bekende solisten uitgenodigd werden om met ons op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel en Jan Verweij tot haar gasten. In het historisch archief hebben wij een volledig overzicht van alle optredens die wij hebben verzorgd. In de agenda staan de komende activiteiten vermeld

Informatie, Boekingen en Mailservice

Voor het aanvragen van meer informatie en voor boekingen kunt u contact met ons opnemen. Bezoekt u ook ons gastenboek, waar u opmerkingen en mededelingen van algemeen nut kwijt kunt. Tevens kunt u zich aansluiten bij onze mailservice, welke te vinden is onder de tab 'Contact'. U wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van onze aktiviteiten.

De directie

The Laundry BigBand wordt sinds begin 1996 muzikaal geleid door dirigent Pieter van den Dolder. Pieter is internationaal bekend als trombonist. Hij was jarenlang vast orkestlid van o.a. The Skymasters, het huisorkest van de AVRO, en The Dutch Jazz Orchestra. The Laundry BigBand speelt ook arrangementen van deze muzikale duizendpoot, zoals “Cherokee” en “Skin Deep”. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

De historie van de band

The Laundry BigBand is opgericht in 1978, dankt zijn naam aan de toenmalige repetitieruimte en speelt sinds 1985 in een officiële BigBand-bezetting. Gedurende de eerste periode van haar bestaan heeft het orkest vele festiviteiten opgeluisterd met toepasselijke dans- en feestmuziek. In het begin van de jaren '90 kwam de basis van de huidige bezetting tot stand en besloot The Laundry BigBand zich meer op het serieuze concertrepertoire toe te leggen. Voor het resultaat van een ruime 25 jaar muzikale inspanning en plezier kunt U onze CD beluisteren, die in maart 2002 tot stand kwam m.m.v. Gert-Jan van den Dolder en Gert de Bruijn.